Tudor

De geboorte van een merk

In februari 1926 liet Hans Wilsdorf het merk ‘The Tudor’ registreren en begon hij horloges te maken die deze naam op de wijzerplaat droegen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog besefte Hans Wilsdorf dat het tijd was om het merk uit te breiden en een echte eigen identiteit te geven. Op 6 maart 1946 richtte hij het bedrijf Montres TUDOR S.A. op, dat zowel heren- als dameshorloges maakte. Rolex stond garant voor de technische, esthetische en functionele kenmerken, de distributie en de aftersales-service.

De geschiedenis van Tudor (De intuïtie van Hans Wilsdorf)

“Ik speel al een paar jaar met het idee om een horloge te maken dat onze vertegenwoordigers kunnen aanbieden tegen een wat bescheidenere prijs dan onze Rolex-horloges, maar dat wel voldoet aan de standaard van betrouwbaarheid waar Rolex zo beroemd om is. Ik heb besloten een aparte onderneming op te zetten om dit nieuwe horloge te produceren en in de markt te zetten. Deze onderneming heet de TUDOR watch company. ” – H. Wilsdorf

Horlogevakmanschap – De traditionele kunst van het echte handwerk

Een TUDOR-horloge leeft. Het heeft een kloppend hart. Het neemt je mee op een reis naar de wereld van micro-precisie. De geavanceerde technologie in alle onderdelen wordt zorgvuldig getest. Keer op keer. Tot in de kleinste details. Obsessief haast. Elke beweging wordt onder de loep gelegd. De schoonheid en prestaties die passen bij het meest veeleisende product, dat wordt ontworpen op duurzaamheid én gebruiksgenot. Dit precisiemechanisme is een lust voor het oog en een genot voor de geest, en zal de tand des tijds weerstaan. De uitzonderlijke materialen, de duurzaamheid en het sterke ontwerp maken van elk horloge een uniek object.

Tudor Ambassadeur
DAVID BECKHAM

Als kind had David Beckham een droom. Wanneer men hem vroeg wat hij later wilde worden, zei hij steevast “voetballer”. Deze drijfveer op jonge leeftijd maakte van hem een van de meest geprezen, geliefde en succesvolle spelers uit de geschiedenis van de sport. Als speler in drie grote clubs en 115 selecties in het Engelse nationale elftal, waarvan 59 als aanvoerder, heeft hij aanzienlijke successen geboekt: 6 Engelse landskampioenschappen, 2 Major League Soccer cups, een keer Spaans kampioen en een keer UEFA Champions League-winnaar. Beckham draagt de TUDOR Royal. Met zijn geïntegreerde band, gekartelde bezel en automatische uurwerk is dit horloge een begrip voor veelzijdige sportieve elegantie.

Tudor Ambassadeur
JAY CHOU

Muzikant. Acteur Regisseur. Icoon. Al meer dan tien jaar lang legt de ‘koning van de Aziatische popmuziek’ nieuwe maatstaven over de hele wereld. Van Taipei tot Hollywood, Jay Chou staat altijd klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Jay Chou draagt de TUDOR Royal, een horloge dat met zijn ultramoderne technische prestaties en zijn geraffineerde uiterlijk op het kruispunt staat tussen het klassieke en het sportieve horloge. Jay Chou is een gecultiveerde man met een goede smaak en draagt eveneens de TUDOR 1926, een geraffineerd en tegelijkertijd subtiel mechanisch uurwerk
dat traditionele esthetische kenmerken met het moderne horlogevakmanschap verenigt.

“WE HOUDEN VAST AAN DE BESTE DINGEN VAN VROEGER. DE BESTE PRAKTIJKEN UIT DE HORLOGEPRODUCTIE, DE BESTE ONTWERPEN”

ONTDEK

TUDOR CATALOGUS