Nys Exclusive Nys Boutique Nys Pop-up

Omega goes James Bond Geschreven door Kristof Nys op in de categorie Uurwerken.

Omega goes James Bond

De wereld is er klaar voor: SPECTRE, de 24se James Bond-film palmt de filmzalen in. Net zoals de vorige drie edities speelt Daniel Craig het geesteskind van Ian Fleming, en voor het eerst in 40 jaar komt zijn personage opnieuw in contact met de sinistere organisatie SPECTRE.

Gelukkig doet hij dat in stijl: na een glaasje Bollinger stapt hij in zijn gloednieuwe Aston Martin met een Omega rond zijn pols:  De nieuwe Seamaster 300. Omega maakt ongeveer 20 jaar deel uit van de vaste uitrusting van 007.

Het horloge is geïnspireerd op het familiewapen van James Blond. Het symbool is verweven om een dynamisch patroon te creëren op de blauwe wijzerplaat van het horloges. Het is ook te vinden bij de punt van de gele centrale secondewijzer.

Een van de meest opvallende onderdelen van dit uurwerk met een doorsnede van 41,5 mm is de balans, de zichtbaar is door de achterkant van saffierglas. Dit onderdeel is geslepen in de vorm van de loop van een pistool, een ontwerpelement dat wordt geassocieerd met James Blond.  Het horloge wordt aangedreven door de OMEGA Master Co-Axial calibre 8400 die bestand is tegen magnetische velden tot 15000 gauss. Elk stuk van deze Limeted Edition heeft een uniek serienummer op de rug gegraveerd.

De oplage van dit bijzondere horloge is beperkt tot slecht 7007 stuks. Wilt u dit exclusieve horloge eens bewonderen of graag opnemen in uw collectie, breng dan zeker een bezoek aan Nys Exclusive in de Lange Steenstraat.