Rolex Grand Slam of Show Jumping

Rolex Grand Slam of Show Jumping

De Rolex Grand Slam of Show Jumping wordt algemeen beschouwd als de ultieme uitdaging in de paardensport. Het evenement bekroont de ruiter die achtereenvolgens de Grand Prix op drie van de vier majors in de springsport wint: The Dutch Masters in ’s-Hertogenbosch, het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in Calgary, het CHIO Aachen en het CHI Genève. De enige die dit tot nog toe is gelukt, is de Schotse ruiter Scott Brash in seizoen 2014-2015.

Gepubliceerd op 9 april 2024

play-default Video afspelen

Bijna 120 jaar na de oprichting van Rolex is het gedachtegoed van de grondlegger meer dan ooit in alle geledingen van de onderneming aanwezig, van de productie van de horloges tot de wereldwijde betrokkenheid van het merk.

Rolex’ samenwerkingen in de paardensport gedijen op het hoogste niveau van de sport, met ruiters en evenementen van wereldklasse, evenals achter de schermen.

The Dutch Masters

The Dutch Masters wordt sinds 1967 gehouden in de middeleeuwse stad ’s‑Hertogenbosch en trekt ’s werelds beste ruiters aan. Het evenement, waarin de pracht van de springsport en de elegantie van de dressuur samenkomen, wordt beschouwd als de belangrijkste indoor­paardensport­competitie van Nederland. Rolex is sinds 2014 de hoofdsponsor en titelsponsor van The Dutch Masters’ Grand Prix. De editie van 2024 vindt plaats van 7 t/m 10 maart, met als hoogtepunt de Rolex Grand Prix op zondag, de eerste major van het jaar die meetelt voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Testimonee Daniel Deusser heeft dit evenement twee keer gewonnen: in 2015 en 2022.

Het internationale paardensportfestival CHIO Aachen

Het CHIO Aachen is een onweerstaanbare gelegenheid voor zowel deelnemers als toeschouwers, die volop genieten van de zinderende sfeer in de beroemde Aachener Soers. Van springen, dressuur en mennen tot voltige en vierspan, ’s werelds beste ruiters komen aan het begin van de zomer samen om fans te trakteren op een unieke ervaring. Aken is een baken van traditie en uitmuntendheid in de paardensport en Rolex is al meer dan twintig jaar partner van dit evenement.

CSIO Spruce Meadows ‘Masters’

Het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ vindt plaats in de prachtige omgeving van het Canadese Calgary en biedt een uitdagend parcours voor de beste paarden en ruiters ter wereld. Rolex is de officiële sponsor van dit evenement, dat door veel liefhebbers wordt beschouwd als de toonaangevende paardensport­bijeenkomst in Noord-Amerika, en de presenting sponsor van de CPKC ‘International’ Grand Prix, die meetelt voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping.

CHI Genève

Rolex is al bijna dertig jaar presenting sponsor van het CHI Genève, een van de meest prestigieuze paardensportcompetities ter wereld. Het evenement verwelkomt de meest vooraanstaande ruiters in ’s werelds grootste overdekte rijhal. Dit concours, dat ook bekend staat als de Geneva International Horse Show, werd voor het eerst georganiseerd in 1926. In 2019 werd het voor de tiende keer uitgeroepen tot het beste indoorspringconcours ter wereld en voor het eerst tot ’s werelds beste indoorcross door het zeer gerenommeerde jaarboek L’Année Hippique, op basis van stemmen van ruiters, journalisten en prominenten uit de paardensport. Hoogtepunten zijn de Rolex Grand Prix en de Rolex International Jumping Riders Club (IJRC) Top 10 Final.

Rolex en paarden­sport
Een eenheid vormen

Vertrouwen creëren, nooit de intieme band tussen ruiter en paard verstoren. Samen alle hindernissen overwinnen, rijden met precisie en streven naar uitmuntendheid, een eenheid vormen. Het zijn deze elementen die de sterke band tussen Rolex en de paardensport hebben gedefinieerd. Door samen te werken met de meest prestigieuze competities ondersteunt Rolex ruiters die de geschiedenis van de sport schrijven.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven