SailGP

SailGP

Rolex is de wereldwijde Presenting Partner en het exclusieve officiële horloge van SailGP, een regattacompetitie waarbij de snelste zeilboten ter wereld het tegen elkaar opnemen.

Gepubliceerd op 9 april 2024

play-default Video afspelen

Met foilende F50-catamarans, die lijken te vliegen over het water, wordt op zeeën over de hele wereld geracet.

“De SailGP-competitie is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de zeilsport. De boten maken gebruik van de nieuwste technologieën, terwijl de competitie zorgt dat de aantrekkingskracht van het zeilen blijft groeien.”

 

Innovatie in dienst van prestaties

De crews bestaan uit de beste zeilers ter wereld. Hun identieke catamarans met foils en een stijf vleugelzeil kunnen snelheden van 50 knopen (bijna 100 km/u) behalen. De spectaculaire races duren maximaal 15 minuten. Een seizoen georganiseerd op de zeeën van vijf continenten. De SailGP-competitie, die voor het eerst werd georganiseerd in 2019, heeft met zijn innovatieve en voortdurend verbeterde catamarans de wereld van het wedstrijdzeilen volledig op zijn kop gezet. De vliegende zeilboten dragen de kleuren van het land dat ze vertegenwoordigen en belichamen het heden en de toekomst van de sport.

Uit de SailGP zijn ook de Impact League, het Women’s Pathway-programma en SailGP Inspire voortgekomen. Deze initiatieven richten zich op de bevordering van duurzaamheid en diversiteit in de zeilsport.

Sir Ben Ainslie, Rolex Testimonee De maatstaf voor regatta’s

Met vier gouden medailles en één zilveren is het Sir Ben Ainslie gelukt om op het podium te eindigen bij de vijf opeenvolgende Olympische Spelen waaraan hij heeft deelgenomen.

De Britse zeiler racet voor het Royal Yacht Squadron, een Rolex-partner sinds de jaren 80. En als schipper van het Britse team is hij ook een van de leidende deelnemers van de SailGP.

Sir Ben Ainslie draagt een Yacht‑Master 42.

Hannah Mills, Rolex Testimonee Een schipper die zich inzet voor diversiteit

Met twee gouden medailles en één zilveren is Hannah Mills de succesvolste olympische zeilster aller tijden. Deze winnaar van de Rolex World Sailor of the Year Award in 2016 en 2021 is tacticus van de Britse SailGP-crew. Daarnaast is Mills SailGP-ambassadeur voor duurzame ontwikkeling en zet zij zich in voor een betere positie van vrouwen in de zeilsport.

Hannah Mills draagt een Yacht‑Master 37.

Rolex en zeilen
Een verstrekkend partnerschap

Dankzij samenwerking met jachtclubs, beroemde zeilers, iconische offshore zeilraces en een aantal van de beroemdste regatta’s heeft Rolex al meer dan 60 jaar een sterke band met het wedstrijdzeilen en is het inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner van de sport. Het merk streeft naar uitmuntendheid en heeft een passie voor topprestaties, net zoals de hoeders van deze traditierijke sport.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven