Rolex 1908

Nieuwe horloges 2024

Rolex 1908
Elegantie in beweging

De nieuwe Perpetual 1908 is een heel bijzonder horloge en een waar kunstwerk. Het licht dat vanaf het reliëfpatroon op de wijzerplaat weerkaatst, creëert bij elke beweging van de pols een veelheid aan reflecties. Het is een horloge met een unieke identiteit dat elegantie en verfijndheid uitstraalt tot in de kleinste details.

play-default Video afspelen

Rolex presenteert een nieuwe versie van de Perpetual 1908 in 950 platina en voorzien van een ijsblauwe wijzerplaat met een guilloche rijstkorrelmotief.

Dit rozetvormige ontwerp valt op door zijn driedimensionale, herhalende patroon.

Met de introductie van de geguillocheerde wijzerplaat, geproduceerd met een techniek waarbij een geometrisch patroon in een oppervlak wordt gegraveerd, vervolgt Rolex de weg die het merk is ingeslagen voor de Perpetual-collectie en brengt het merk een eerbetoon aan de klassieke horlogemakerskunst verrijkt met zijn kennis en creativiteit. Het gepresenteerde horloge heeft een bruine alligatorlederen band met een Dualclasp, een dubbele vouwsluiting.

De 1908 is uitgerust met kaliber 7140, een voorloper op het gebied van horlogetechnologie voorzien van bruggen verfraaid met een Rolex Côtes de Genève-motief en een opengewerkte rotor. Dankzij kaliber 7140 kan de 1908 naast de uren en minuten ook de kleine secondewijzer weergeven.

Klassiek en eigentijds

De 1908 maakt deel uit van de Perpetual-collectie en is geïnspireerd op een van de eerste Rolex-horloges met Perpetual rotor. Deze collectie is geïntroduceerd in 2023 en vormt een herinterpretatie van de traditionele horlogestijl die doordrenkt is van ultiem vakmanschap en het esthetische erfgoed van Rolex. Dit sobere en elegante horloge heeft de naam ‘1908’ gekregen, een verwijzing naar het jaar waarin Hans Wilsdorf de naam ‘Rolex’ voor zijn creaties bedacht en het merk in Zwitserland registreerde.

Een kast vol verfijnde elegantie

De 1908 heeft een 39mm-kast met elegante lijnen en een transparante achterkant die prachtig zicht biedt op het verfijnde uiterlijk van het uurwerk en de draaiende rotor. De kromming van de bandaanzetten wordt benadrukt door de zacht afgeschuinde bovenranden. De bezel is verdeeld in een onderkant met een elegante karteling en een gewelfde bovenkant. Op het gepresenteerde nieuwe model is de kast gemaakt van 950 platina.

Perpetual kaliber 7140

De 1908 wordt aangedreven door kaliber 7140, een uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Het is in 2023 uitgebracht en wordt uitsluitend op dit model gemonteerd. In dit automatische mechanische uurwerk komt alle technologie van Rolex samen. Het biedt voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van nauwkeurigheid, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Kaliber 7140 is bijzonder zorgvuldig afgewerkt. Zo zijn de bruggen versierd met een Rolex Côtes de Genève-decoratie, een vernieuwde versie van de traditionele Côtes de Genève met een licht gepolijste groef tussen elke band.

Lederen band

De nieuwe 1908 is uitgerust met een matbruine aligatorlederen band met ton-sur-ton stiksels. Hij sluit perfect aan bij een elegante, klassieke garderobe. De groene kalfslederen voering is een subtiel eerbetoon aan de kenmerkende kleur van het horlogemerk. De band heeft een dubbele Dualclasp-vouwsluiting van 950 platina. Dankzij de zorgvuldig ontworpen vorm, blijft die altijd netjes op zijn plek om de pols zitten.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges heeft de Perpetual 1908 de Superlative Chronometer-certificering, die door Rolex in 2015 werd gedefinieerd. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk, volgend op de officiële certificering voor chronometers door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC).

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven