Rolex Day-Date

Nieuwe horloges 2024

Rolex Day-Date
Harmonie in variaties

In de nieuwe versies van de Day‑Date komen Rolex’ brede expertise en zijn nimmer aflatende zucht naar het bijzondere tot in de allerkleinste details naar voren. Kleuren, materialen, motieven, uurmarkeringen: elk element draagt bij aan de harmonie van de nieuwe combinaties.

play-default Video afspelen

Rolex verrijkt de Day‑Date-collectie met nieuwe versies van de Oyster Perpetual Day‑Date 40 en de Oyster Perpetual Day‑Date 36 met prachtig bewerkte wijzerplaten.

Wijzerplaten met schaduwtinten doen hun intrede op de Day-Date 40. De gepresenteerde versie, van 18 kt Everose-goud, heeft een leigrijze wijzerplaat met schaduweffect, een compleet nieuwe kleur voor deze wijzerplaat, waarvan het oppervlak in het midden gekleurd is en overgaat naar diep zwart aan de buitenrand. Op de wijzerplaat met schaduwtint van dit horloge zijn ook voor het eerst afgekante, gedeconstrueerde Romeinse cijfers en afgekante uurmarkeringen van 18 kt roségoud te zien. Tot nu toe waren de Rolex-wijzerplaten met schaduwtinten altijd bezet met diamanten en waren ze gereserveerd voor de Day‑Date 36. Deze wijzerplaat is een voortzetting van een ontwerp dat Rolex in de jaren 1980 introduceerde en dat in 2019 opnieuw beschikbaar werd.

Een tweede nieuwe versie van de Day-Date 40, van 18 kt witgoud, is voorzien van een wijzerplaat van glanzend wit parelmoer. Dit natuurlijke materiaal wordt voor het eerst op dit model gebruikt. Op de gepresenteerde versie wordt de glans van het parelmoer versterkt door de tien baguette-geslepen diamanten die als uurmarkeringen op de wijzerplaat staan.

De Day‑Date 36 presenteert een wijzerplaat met afgekante, gedeconstrueerde Romeinse cijfers en afgekante uurmarkeringen, die voorheen alleen op de Day-Date 40 werden gebruikt. Een nieuwe variant van de Day‑Date 36 van 18 kt geelgoud onthult een witgelakte wijzerplaat waarop deze emblematische uurmarkeringen met hun perfecte geometrische vormen en gladde, glanzende oppervlak zijn geplaatst. Elk onderdeel wordt afzonderlijk vervaardigd in een speciale werkplaats en ondergaat niet minder dan zeven bewerkingen door een expert voordat het op de wijzerplaat wordt aangebracht.

De Day‑Date 36 van 18 kt Everose-goud is voorzien van een blauwgroene wijzerplaat en is versierd met tien baguette-geslepen diamanten. Deze wijzerplaat met zijn opvallend diepe, intense kleur is met name verkrijgbaar op een versie waarvan de bezel bezet is met 60 trapeze geslepen diamanten. Deze bezel was voorheen alleen voorbehouden aan de Day‑Date 36 van 950 platina en de Day-Date 40 van 18 kt goud of 950 platina. Zijn creatie vraagt tijd en geduld van de steenzetter, die elke steen één voor één met de hand plaatst.

De Day-Date 40 en de Day-Date 36 zijn uitgerust met kaliber 3255, een voorloper in het horlogevakmanschap, waardoor ze de dag en de datum kunnen aangeven, plus de uren, minuten en seconden.

Net als alle Rolex-horloges zijn de Oyster Perpetual Day‑Date 40 en Oyster Perpetual Day‑Date 36 voorzien van de ‘Superlative Chronometer’-certificering, die uitmuntende prestaties aan de pols garandeert.

Exclusiviteit volgens Rolex

Bij zijn lancering in 1956 had de Day‑Date een echte première: het was het eerste kalender-polshorloge waarop niet alleen de datum was te zien, maar ook de dag voluit was gespeld in een boogvormig venster op 12 uur. Deze functie was een knap stukje techniek voor die tijd. De namen van de dagen zijn inmiddels verkrijgbaar in 26 talen. Horloges in de Day-Date-reeks worden uitsluitend gemaakt van edelmetalen: 18 kt geel-, wit- of Everose-goud of 950 platina.

De Oyster-kast, symbool van waterdichtheid

De Oyster-kast van de Day-Date 40 en Day‑Date 36, met een diameter van respectievelijk 40 en 36 mm, is een toonbeeld van robuustheid en elegantie. Hij is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter. De Twinlock-opwindkroon, die is voorzien van een dubbel waterdicht systeem, wordt stevig aan de kast vastgeschroefd. Het horlogeglas, met een Cycloop-lens op 3 uur om de datum eenvoudig af te kunnen lezen, is gemaakt van vrijwel krasbestendig saffier met een antireflecterende coating. De waterdichte Oyster-kast biedt optimale bescherming voor het uurwerk van het horloge.

Perpetual kaliber 3255

De Day-Date 40 en de Day-Date 36 zijn uitgerust met kaliber 3255, een uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Dit uurwerk is in 2015 uitgebracht en werd hetzelfde jaar op de Day‑Date 40 gemonteerd en in 2019 op de Day‑Date 36. In dit automatische mechanische uurwerk komt alle technologie van Rolex samen. Het biedt voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van nauwkeurigheid, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Kaliber 3255 is uitgerust met een automatisch opwindsysteem via een Perpetual rotor. Dankzij de architectuur van de veerton en de efficiëntere werking van het echappement heeft dit uurwerk nu een gangreserve van ongeveer 70 uur.

President-band

De Day-Date 40 en de Day-Date 36 worden aangebracht op een President-band. De President-band met zijn drie rijen schakels werd in 1956 gecreëerd voor de lancering van de prestigieuze Oyster Perpetual Day‑Date en is uitsluitend gemaakt van 18 kt goud of 950 platina. Hij is nog steeds voorbehouden aan de Day‑Date en de Datejust van edelmetaal. De band is voorzien van een elegante blinde Crownclasp-vouwsluiting en door Rolex ontworpen, gepatenteerde keramische inlegschijven binnen in de schakels, die extra soepelheid en duurzaamheid bieden.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges, worden de Oyster Perpetual Day‑Date 40 en de Oyster Perpetual Day‑Date 36 gedekt door de Superlative Chronometer-certificering die door Rolex in 2015 opnieuw werd gedefinieerd. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk, volgend op de officiële certificering voor chronometers door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC).

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven