Rolex Deepsea

Nieuwe horloges 2024

Rolex Deepsea
Licht in de diepste duisternis

Kostbaar en technisch. Majestueus en innovatief. Een licht horloge voor de duistere diepte. Rolex onthult een nieuwe versie van de Oyster Perpetual Rolex Deepsea, die ontworpen is om te sprankelen tot in de diepste diepten.

play-default Video afspelen

Dit duikhorloge wordt voor het eerst gepresenteerd in 18 kt geelgoud en is voorzien van een Cerachrom-bezelring van blauwe keramiek met een 60-minutenverdeling. Ook heeft deze versie een blauwgelakte wijzerplaat waarop in poedergeel de naam ‘DEEPSEA’ staat weergegeven.

Deze nieuwe versie bevat ook een technische innovatie: de hoogwaardige compressiering van het Ringlock-systeem is gemaakt van blauwe keramiek. Deze Cerachrom-ring is een technologisch wonder op het gebied van precisie en het resultaat van een vooruitstrevend fabricageproces.

De Rolex Deepsea is uitgerust met kaliber 3235, een voorloper op het gebied van horlogetechnologie, waardoor hij de datum plus de uren, minuten en seconden kan aangeven.

Net als alle Rolex-horloges is de Oyster Perpetual Rolex Deepsea voorzien van de Superlative Chronometer-certificering, een garantie voor uitmuntende prestaties aan de pols.

Het horloge van de diepzee

De Rolex Deepsea is een perfecte illustratie van Rolex’ innovatievermogen. Dit diepzeehorloge is waterdicht tot 3.900 meter diep. Bij zijn lancering in 2008 werd ook het Ringlock-systeem onthuld, een unieke kastarchitectuur waarmee het horloge de druk op grote diepten kan weerstaan.

Uitstekend afleesbaar en functioneel

In de diepten van de zee is het van levensbelang om absoluut zeker te zijn van de tijd. Er is veel aandacht besteed aan de afleesbaarheid van de Rolex Deepsea. Dit professionele duikhorloge heeft een wijzerplaat met een minimalistisch ontwerp en is voorzien van het Chromalight-display. De uurmarkeringen hebben eenvoudige vormen – driehoeken, cirkels en rechthoeken – en de wijzers zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden door de verschillende grootte en vorm. Ze zijn gevuld of gecoat met een lichtgevend materiaal dat langdurig een blauwe gloed uitstraalt. De driehoekige nulmarkering op de graadverdeling van de bezel is in het donker goed zichtbaar, dankzij een capsule met hetzelfde lichtgevende materiaal.

Hightechkeramiek

Rolex heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling van nieuwe soorten keramiek speciaal bedoeld voor het maken van bezels en bezelringen uit één stuk. Rolex heeft exclusieve expertise en innovatieve productieprocessen ontwikkeld waardoor het merk deze keramische onderdelen volledig onafhankelijk kan produceren.

De unidirectioneel draaibare bezel van de nieuwe Rolex Deepsea is voorzien van een Cerachrom-ring van blauwe keramiek met een 60-minuten­verdeling waarmee duikers veilig hun tijd onder water in de gaten kunnen houden. De hoogwaardige compressiering van het Ringlock-systeem is eveneens, en voor het eerst, gemaakt van blauwe keramiek. De gegoten, verzonken cijfers en graadverdelingen van de Cerachrom-ring en de graveringen op de ring zijn gecoat met geelgoud met behulp van PVD (Physical Vapour Deposition).

Oyster-kast en Ringlock-systeem

De Oyster-kast met een diameter van 44 mm van de Rolex Deepsea is een toonbeeld van robuustheid en betrouw­baarheid. Hij is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 3.900 meter.

De Rolex Deepsea profiteert van het Ringlock-systeem, een gepatenteerde en door het merk ontwikkelde kastconstructie. Dit systeem bevat drie op elkaar liggende elementen: een dik, enigszins gewelfd saffierglas met antireflecterende coating, een hoogwaardige compressiering die de druk van het water weerstaat en een kastachterkant van RLX titanium.

Perpetual kaliber 3235

De Rolex Deepsea is voorzien van kaliber 3235, dat is uitgerust met een automatisch opwindsysteem via een Perpetual rotor. Dankzij de architectuur van de veerton en de efficiëntere werking van het echappement heeft dit uurwerk nu een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Oyster-band en Oysterlock-veiligheidssluiting

De Rolex Deepsea van 18 kt geelgoud is uitgerust met een Oyster-band. Deze metalen band met driedelige schakels, die eind jaren 1930 werd ontwikkeld, staat bekend om zijn robuustheid en is nog steeds de meest universele ­band in de Oyster Perpetual-collectie.

De Oyster-band op de nieuwe Rolex Deepsea is voorzien van de Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting, die onbedoeld openen voorkomt. Hij is ook voorzien van het gepatenteerde Rolex Glidelock-verlengsysteem, dat eveneens werd ontworpen door het merk. Dit inventieve getande mechanisme, geplaatst onder de sluitingsklep, maakt een zeer fijne afstelling van de bandlengte zonder gereedschap mogelijk. De 18 kt geelgouden Oyster-band van de Rolex Deepsea is bovendien voorzien van de gepatenteerde en door het merk ontworpen keramische inlegschijven binnen in de schakels, die extra soepelheid en duurzaamheid bieden.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges, wordt de Oyster Perpetual Rolex Deepsea gedekt door de Superlative Chronometer-certificering die door Rolex in 2015 opnieuw werd gedefinieerd. Deze aanduiding verklaart dat elk horloge dat de productielocatie verlaat met succes een reeks testen heeft doorstaan, die zijn uitgevoerd in Rolex’ eigen laboratoria, en voldoet aan de eigen criteria van het merk, volgend op de officiële certificering voor chronometers door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC).

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven