Rolex GMT-Master II

Nieuwe horloges 2024

Rolex GMT-Master II
Een weerklank van emoties

De 24-uurswijzer van de Oyster Perpetual GMT‑Master II doet veel meer dan alleen een andere tijdzone aangeven. Hij wijst naar een andere plek, die belangrijk is voor de drager en vormt daarmee een verwijzing naar de emoties die met elke reiziger meereizen.

play-default Video afspelen

Rolex introduceert twee nieuwe Oystersteel-versies van de GMT‑Master II. Beide zijn voorzien van een tweekleurige Cerachrom-bezelring uit één stuk met 24-uursaanduiding, gemaakt van grijze en zwarte keramiek.

Het eerste horloge is uitgerust met een Oyster-band, het tweede met een Jubilee-band. De zwartgelakte wijzerplaat is afgewerkt met een groene inscriptie ‘GMT-Master II’, in dezelfde kleur als de 24-uurswijzer met de driehoekige punt, een element dat duidelijk naar voren komt in dit model.

De GMT‑Master II is uitgerust met kaliber 3285, waardoor hij niet alleen de uren, minuten en seconden aangeeft maar ook de datum en een extra tijdzone in 24-uursformaat.

Eén mechaniek, verschillende tijdzones

De GMT-Master, ontworpen als navigatiehulpmiddel voor professionals die over de hele wereld reisden, werd hét horloge voor reizigers. Ook nu nog is zijn ontwerp uniek en direct herkenbaar dankzij een bidirectioneel draaibare bezel en een bezelring met 24-uursaanduiding, die beschikbaar is in verschillende tweekleuren­combinaties (de onderste helft symboliseert de tijd overdag, de bovenste helft de tijd ’s nachts) en in versies met één kleur.

De GMT‑Master II kan twee tijdzones tegelijk weergeven: de lokale tijd en de referentietijd, of de lokale tijd en een andere tijdzone naar keuze. De datum loopt synchroon met de lokale tijd.

Hightech keramiek

Rolex heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling van nieuwe soorten keramiek speciaal bedoeld voor het maken van bezels en bezelringen uit één stuk. Deze materialen zijn niet alleen vrijwel krasbestendig, ze hebben ook zeldzaam intensieve kleuren, die bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

De bidirectioneel draaibare bezel op de nieuwe versies van de GMT‑Master II beschikt over een tweekleurige Cerachrom-ring met 24-uursaanduiding van grijze en zwarte keramiek. De gegoten, verzonken graadverdelingen en cijfers zijn gecoat met platina met behulp van PVD (Physical Vapour Deposition).

De Oyster-kast, symbool van waterdichtheid

De Oyster-kast met een diameter van 40 mm van de GMT‑Master II is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter. De Triplock-opwindkroon, voorzien van een drievoudig waterdicht systeem en beschermd door een integrale kroonbeschermer, wordt stevig op de kast vastgeschroefd. Het horlogeglas, met een Cycloop-lens op 3 uur om de datum eenvoudig af te kunnen lezen, is gemaakt van vrijwel krasbestendig saffier met een antireflecterende coating. De waterdichte Oyster-kast biedt optimale bescherming voor het uurwerk van het horloge.

Perpetual kaliber 3285

De GMT-Master II is uitgerust met kaliber 3285, een uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Dit uurwerk is uitgebracht in 2018 en werd hetzelfde jaar op dit model geïntroduceerd. In dit automatische mechanische uurwerk komt alle technologie van Rolex samen. Het biedt voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van nauwkeurigheid, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Oyster- en Jubilee-banden

De nieuwe GMT‑Master II van Oystersteel met grijs-zwarte Cerachrom-bezelring komt op een Oyster- of een Jubilee-band. Beide banden zijn voorzien van een Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting, die voorkomt dat de band per ongeluk opengaat. Ook hebben ze het door Rolex ontwikkelde Easylink-verlengsysteem voor extra comfort, waarmee de drager de band eenvoudig met ongeveer 5 mm kan verlengen.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges heeft de Oyster Perpetual GMT-Master II de Superlative Chronometer-certificering, die door Rolex in 2015 werd gedefinieerd. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk, volgend op de officiële certificering voor chronometers door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC).

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven