Rolex Sky-Dweller

Nieuwe horloges 2024

Rolex Sky-Dweller
De symfonie van reflecties

De Oyster Perpetual Sky‑Dweller is ontworpen om frequente reizigers te helpen zich snel te oriënteren. Het model is een genot voor de zintuigen, met versies die een symfonie van reflecties creëren en veel emoties opwekken.

play-default Video afspelen

Rolex presenteert twee nieuwe 18 kt gouden versies van de Sky‑Dweller, elk met een Jubilee-band. Het is de eerste keer dat dit horloge voor wereldreizigers is uitgerust met een Jubilee-band van edelmetaal.

De eerste versie is gemaakt van 18 kt Everose-goud en heeft een leigrijze wijzerplaat, de tweede is van 18 kt geelgoud met een hagelwitte wijzerplaat.

De Jubilee-banden van beide horloges zijn uitgerust met een Oysterclasp, de traditionele sluiting van de Sky-Dweller. En zoals op de meeste Rolex-banden van edelmetaal zijn de schakels voorzien van keramische inlegschijven.

De Sky‑Dweller is uitgerust met kaliber 9002, een voorloper op het gebied van horlogetechnologie, waardoor hij niet alleen de uren, minuten en seconden kan aangeven, maar ook de datum en de maand en een extra tijdzone in 24-uursformaat.

Een en al expertise

De Sky-Dweller is een elegant horloge voor mensen die veel reizen. Hij geeft de tijd in twee tijdzones tegelijk weer en is voorzien van een jaarkalender.

De jaarkalender, die de naam ‘Saros’ draagt, maakt automatisch onderscheid tussen maanden met 30 en 31 dagen. Hij werkt via een gepatenteerd mechanisme en valt op door zijn innovatieve display: de maanden van het jaar worden afgebeeld in 12 openingen rondom de uurmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. De huidige maand wordt in het rood aangegeven. De direct verspringende datum­ is gekoppeld aan de lokale tijd.

De Oyster-kast, symbool van waterdichtheid

De Oyster-kast met een diameter van 42 mm van de Sky‑Dweller is een toonbeeld van robuustheid en elegantie. Hij is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter. De Twinlock-opwindkroon, die is voorzien van een dubbel waterdicht systeem, wordt stevig op de kast vastgeschroefd. Het horlogeglas, met een Cycloop-lens op 3 uur om de datum eenvoudig af te kunnen lezen, is gemaakt van vrijwel krasbestendig saffier met een antireflecterende coating.

Perpetual kaliber 9002

De Sky‑Dweller wordt aangedreven door kaliber 9002, een uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Dit kaliber, dat werd uitgebracht in 2023, is alleen op dit horloge te vinden. In dit automatische mechanische uurwerk komt alle technologie van Rolex samen. Het biedt voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van nauwkeurigheid, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Jubilee-band

De nieuwe versies van de Sky‑Dweller zijn uitgerust met een Jubilee-band. Deze soepele en comfortabele metalen band met vijf rijen schakels is speciaal ontworpen voor de Oyster Perpetual Datejust, die in 1945 werd gelanceerd.

De Jubilee-band op deze horloges is uitgerust met een Oysterlock-veiligheids­vouwsluiting en het door Rolex ontwikkelde Easylink-verleng­systeem voor extra comfort waarmee de drager de band eenvoudig met ongeveer 5 mm kan verlengen. De band is bovendien voorzien van de gepatenteerde, door het merk ontworpen keramische inlegschijven binnen in de schakels, die de flexibiliteit om de pols en de duurzaamheid verhogen.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges is de Oyster Perpetual Sky‑Dweller voorzien van de Superlative Chronometer-certificering die door Rolex in 2015 opnieuw werd gedefinieerd. Deze aanduiding verklaart dat elk horloge dat de productielocatie verlaat met succes een reeks testen heeft doorstaan, die zijn uitgevoerd in Rolex’ eigen laboratoria, en voldoet aan de eigen criteria van het merk, volgend op de officiële certificering voor chronometers door het Zwitserse officiële testinstituut voor chronometers (COSC).

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven