Het onderhoudsproces

Alle officiële retailers en filialen van Rolex zijn gemachtigd om uw Rolex-horloge in ontvangst te nemen voor een servicebeurt. Wanneer u het horloge overhandigt, zal een medewerker uw verzoeken noteren. Vervolgens wordt het horloge naar een horlogemaker gestuurd.

play-default Video afspelen

De diagnose van het horloge

Het horloge wordt zorgvuldig onderzocht door een horlogemaker, die daarna een kostenraming zal maken voor de te verrichten werkzaamheden. Zodra deze is geaccepteerd, kan het onderhoud beginnen.

Voorbereiding voor het onderhoud

Het uurwerk, dat nog steeds voorzien is van de wijzerplaat en de wijzers, wordt uit de kast gehaald. De horlogeband is dan al losgemaakt van de kast. Het uurwerk, de kast en de band krijgen ieder een eigen behandeling gedurende de onderhoudsbeurt voor ze aan het eind van de procedure weer worden geassembleerd.

Het demonteren van het uurwerk

Het uurwerk wordt volledig uit elkaar gehaald en alle onderdelen worden uitvoerig bekeken. Alle onderdelen die niet meer voldoen aan de Rolex-eisen, worden systematisch vervangen.

Reiniging van de onderdelen

Elk onderdeel wordt in een ultrasonisch bad gereinigd om alle onzuiverheden te verwijderen.

De assemblage en smering van het uurwerk

De schoongemaakte onderdelen worden gedroogd waarna het uurwerk weer volledig wordt gemonteerd en gesmeerd. De horlogemaker maakt de eerste afstellingen van het uurwerk volgens de criteria van het merk.

Afwerking van de kast en de band

De kast wordt volledig ontmanteld. De middenkast, bezel, kastachterkant en band worden, afhankelijk van hun oorspronkelijke afwerking, opnieuw gepolijst of gesatineerd. Deze delicate handelingen vereisen behendigheid en precisie.

De assemblage van de kast

Nadat ze zijn gereinigd en gepolijst, worden de kastonderdelen teruggeplaatst en worden de pakkingen vervangen. Vervolgens wordt gecontroleerd of de kast waterdicht is.

Het plaatsen van het uurwerk in de kast

Nadat de wijzerplaat en wijzers opnieuw op het uurwerk zijn bevestigd, onderwerpt de horlogemaker alle elementen aan een rigoureuze technische en esthetische controle en plaatst hij het uurwerk weer in de kast.

Nauwkeurigheidstest

Nadat het uurwerk in de kast is geplaatst, meet de horlogemaker de chronometrische precisie nogmaals en zorgt hij, indien nodig, voor de laatste fijnafstellingen zodat het voldoet aan de eisen van Rolex.

De kastachterkant wordt dan vastgeschroefd en uw horloge ondergaat een andere voor Rolex specifieke test die minimaal 24 duurt en waarbij de prestaties van het uurwerk op de lange termijn worden gecontroleerd.

Waterdichtheidstest

Uw horloge krijgt een druktest in water om te controleren of het waterdicht is. Hierna wordt de band aan de kast vastgemaakt.

Laatste controle

Uw horloge is nu klaar voor de laatste controle waarbij de horlogemaker verifieert of de functies goed werken en of het uiterlijk geen imperfecties vertoont.

Teruggave van het horloge

Na deze onderhouds­procedure wordt het horloge aan u overhandigd in een beschermhoesje en krijgt het een internationale tweejarige servicegarantie op onderdelen en werkzaamheden.

Eersteklas service

Rolex doet er alles aan om u een eersteklas aftersales te bieden. Dankzij de hoge eisen en expertise van onze horlogemakers blijft uw Rolex-horloge jarenlang goed functioneren en behoudt het zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en buitengewone glans.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven