1908

Rolex Perpetual 1908
Een ultramoderne klassieker

De elegante, klassieke en onbetwistbaar moderne Perpetual 1908 vormt het bewijs van Rolex’ eindeloos gedurfde geest. Het esthetische erfgoed van Rolex en een groot aantal innovaties in het horlogevakmanschap sluiten naadloos op elkaar aan in dit horloge dat Rolex’ zoektocht naar uitmuntendheid voortzet. Dit prachtige voorbeeld van Rolex’ meesterlijke horlogevakmanschap, met Superlative Chronometer-certificering, is een klassieker in een modern jasje.

play-default Video afspelen

In de 1908 leeft de aloude stoutmoedigheid van Rolex voort

Sinds de oprichting van het merk in 1908 heeft Rolex altijd vastgehouden aan de fundamentele overtuiging van oprichter Hans Wilsdorf voor wie de toekomst van het polshorloge onlosmakelijk verbonden was met superieure prestaties. In de 1908 komen alle essentiële kenmerken samen die een automatisch polshorloge volgens hem moest hebben: chronometrische nauwkeurigheid, waterdichtheid, autonomie, comfort en duurzaamheid.

Klassiek en altijd vernieuwend

De revolutionaire innovaties van Hans Wilsdorf hadden vooral te maken met de technische functies van het polshorloge, maar waren ook het resultaat van een zeer sterke esthetische visie. Het silhouet van de kast en het ontwerp van de wijzerplaat van de 1908 doen denken aan de klassieke en toch zeer moderne oorspronkelijke Oyster Perpetual-horloges. De fijn gewelfde en gekartelde bezel, een esthetisch kenmerk, getuigt van een streven naar verfijndheid in al haar vormen.

Verleden en heden komen samen in een strak design

Het horloge 1908 is verkrijgbaar in 18 kt geel- of witgoud en in 950 platina. Met zijn cijfers 3, 9 en 12 en zijn kleine secondeteller op 6 uur doet het denken aan de Oyster Perpetual uit 1931, maar dan in een modern jasje. De wijzerplaat is een toonbeeld van elegantie en raffinement: Arabische cijfers en afgekante uurmarkeringen van 18 kt goud op een hagelwitte of diepzwarte wijzerplaat, of een ijsblauwe wijzerplaat met een guilloche rijstkorrelmotief. Hij wordt beschermd door een gewelfd saffierglas en is afgewerkt met verfijnde minuut­markeringen die als een ‘spoorweg’ langs de omtrek van de wijzerplaat lopen. De 1908 heeft wijzers met een verschillende stijl: de minuutwijzer heeft de vorm van een zwaard en een wijzer met een cirkel geeft de uren aan.

Een transparante kastachterkant voor een spannend doorkijkje

Met een horloge met een transparante kastachterkant die het uurwerk zichtbaar maakt, laat Rolex opnieuw zien dat het vernieuwend bezig is en tegelijkertijd oude tradities in het horloge­vakmanschap in ere houdt. Kaliber 7140 is voorzien van een opengewerkte rotor van geelgoud met drie armen met daarin de inscriptie ‘Chronometer Perpetual’ en een geoptimaliseerde kogellager. Het uurwerk is afgewerkt met een aantal bijzondere details, waaronder de exclusieve Rolex Côtes de Genève: een vernieuwde versie van een beroemde traditionele decoratie met een gepolijste groef tussen elke band. Het venster van vrijwel krasbestendig saffierglas bewijst dat Rolex het uiterlijk van het uurwerk even belangrijk vindt als de prestaties ervan.

play-default Video afspelen

Kaliber 7140: prestatie en elegantie

Als aandrijving voor de 1908 hebben de horloge­makers van Rolex een geheel nieuw automatisch uurwerk ontwikkeld, kaliber 7140, dat de tijd aangeeft via twee centrale wijzers en een kleine secondewijzer op 6 uur. Voor dit uurwerk, dat volledig intern is ontwikkeld en geproduceerd, zijn meerdere patenten aangevraagd. Het geavanceerde ontwerp bevat enkele van de belangrijkste innovaties van de Manufacture om uitzonderlijke prestaties te garanderen, waaronder de silicium Syloxi-spiraalveer, het Chronergy-echappement van nikkel-fosfor, beide bestand tegen sterke magnetische velden, en de Paraflex-schokdempers die de oscillator en het ankerwiel beschermen tegen schokken.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven