Day‑Date

Rolex Day-Date
Perfecte prestaties

Om klokslag middernacht vormt de Oyster Perpetual Day-Date een brug tussen het verleden en de toekomst, tussen wat is bereikt en wat nog moet komen. Sinds 1956 is dit horloge aan de pols van visionairs, virtuozen en pioniers getuige geweest van grootse momenten in de geschiedenis. Mensen die van elke dag een belofte voor de toekomst maken.

play-default Video afspelen

De Day‑Date is het horloge van een mondiale, multiculturele en voortdurend veranderende wereld.

Bij zijn lancering in 1956 had de Day‑Date een echte première: het was het eerste kalender-polshorloge waarop niet alleen de datum was te zien, maar ook de dag voluit was gespeld in een boogvormig venster op 12 uur. Deze functie was een knap stukje techniek voor die tijd. Hij is uitsluitend gemaakt van edelmetaal – 18 kt geel-, wit- of Everose-goud of 950 platina – en gaat vergezeld van zijn kenmerkende President-band. De verschillende wijzerplaten maken hem tot het ideale horloge voor zelfexpressie.

De Day‑Date spreekt de taal van zijn drager

Hoewel de dagen overal ter wereld hetzelfde zijn, heeft elke taal zijn eigen schrijfwijze. Door het gebruik van de meeste schriftsoorten (Latijns, Arabisch, Cyrillisch, Hebreeuws, Japans, Chinese ideogrammen en zelfs het Ge’ez dat wordt gebruikt in de Hoorn van Afrika) uit de Day‑Date de culturele identiteit van zijn drager. Hij is verkrijgbaar in 26 talen en is een echt internationaal, universeel en persoonlijk horloge.

Het wonder om middernacht
De grootst mogelijke nauwkeurigheid

Om klokslag middernacht veranderen de dag en de datum gelijktijdig in hun respectievelijke vensters op de wijzerplaat. Deze indrukwekkende prestatie op het gebied van horlogemaken, het ‘wonder om middernacht’, werkt via een schijfmechanisme. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek: tussen 1950 en 1955 registreerde Rolex vier patenten voor horloges met een dag- en datumaanduiding.

Tegenwoordig is de Day‑Date uitgerust met kaliber 3255, een uurwerk dat volledig is ontwikkeld en geproduceerd door Rolex voor een ongeëvenaard prestatieniveau.

De President-band

De President-band met zijn driedelige schakels werd speciaal ontworpen voor de prestigieuze Oyster Perpetual Day‑Date en werd onthuld bij de lancering van het model in 1956. Hij is uitsluitend gemaakt van 18 kt goud of 950 platina en is nog steeds voorbehouden aan de Day‑Date en de Datejust-versies van edelmetaal.

Een waardevolle bondgenoot

De Day‑Date wordt gedragen door talloze politici, leiders en visionairs over de hele wereld. Het horloge is direct herkenbaar, vooral dankzij de iconische President-band. De veelzeggende naam van de band heeft er, samen met het feit dat vele illustere personen het horloge hebben gedragen en dragen, voor gezorgd dat de Day‑Date bekend is komen te staan als het ‘presidenten-horloge’.

Decennia komen en gaan, maar de Day‑Date blijft waar hij altijd is geweest: in de voorhoede van de moderniteit. De Day‑Date, een horloge met prestige en het resultaat van Rolex’ knowhow op het gebied van horlogemaken, vergezelt mensen die in hun respectievelijke disciplines de wereld vormgeven door hun toewijding, menselijkheid en creativiteit.

Rolex Testimonees die met de Day‑Date worden geassocieerd, zijn bijvoorbeeld de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn, de Zwitserse tennisser Roger Federer, de Amerikaanse filmmaker Martin Scorsese en de golfers Arnold Palmer, Jack Nicklaus en Gary Player.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven