Oyster Perpetual

Rolex Oyster Perpetual
De wereld in uw Oyster

De Oyster Perpetual-horloges zijn symbolen van universele en klassieke stijl, en bieden tegelijkertijd functies die praktisch zijn in het dagelijkse gebruik: de weergave van de uren, minuten en seconden. De modellen zijn stevig geworteld in de baanbrekende oorsprong van Rolex en belichamen tijdloze vormgeving en functionaliteit. Zij vertegen­woordigen het horloge in zijn zuiverste vorm.

play-default Video afspelen

De Oyster Perpetual-horloges zijn rechtstreekse afstammelingen van de oorspronkelijke Oyster uit 1926, het allereerste waterdichte polshorloge ter wereld. Dit horloge vormde de grondslag voor de reputatie van Rolex. De Oyster Perpetual is een gecertificeerde Superlative Chronometer en beschikt over de belangrijkste kenmerken van de Oyster Perpetual-collectie: uitstekende chronometrische precisie, de waterdichte Oyster-kast en een automatisch mechanisch uurwerk met Perpetual rotor. Dit ingetogen en elegante horloge staat bekend om zijn universele, klassieke stijl.

De Oyster Perpetual is de Oyster in zijn meest zuivere vorm.

Dynamisch en tijdloos

De Oyster Perpetual is voorzien van een duidelijke en nauwkeurige weergave van de uren, minuten en seconden. De verschillende versies van het horloge onderscheiden zich door hun wijzerplaten in subtiele of levendige kleuren. Zo kan er gekozen worden voor een elegante zilveren, helderblauwe of helderzwarte wijzerplaat met een sunray-motief of voor een opvallende snoeproze, turquoiseblauwe of groengelakte wijzerplaat. De Oyster Perpetual is beschikbaar in vijf formaten (28, 31, 34, 36 en 41 mm) en biedt daarmee de grootste keuze aan diameters van de Rolex-collectie.

De modellen zijn voorzien van de veilige en comfortabele Oyster-band met driedelige schakels. De band is voorzien van een Oysterclasp-vouwsluiting en het door Rolex ontwikkelde Easylink-verleng­systeem voor extra comfort waarmee de drager de band kan verstellen met ongeveer 5 mm.

De Oyster Perpetual is volledig gemaakt van Oystersteel. Oystersteel is speciaal ontwikkeld voor Rolex en behoort tot de 904L-staalsoort, die bestaat uit legeringen die vaak worden gebruikt voor hightechtoepassingen. Oystersteel is uiterst corrosiebestendig, biedt een uitzonderlijke afwerking wanneer het gepolijst is en behoudt langdurig zijn glans.

Betrouwbaar en precies

De Oyster Perpetual-kast is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter. Zijn middenkast is vervaardigd uit een massief blok Oystersteel. De kastachterkant heeft een fijn gekartelde rand en wordt hermetisch vastgeschroefd met een speciaal gereedschap waarmee alleen door Rolex gecertificeerde horlogemakers toegang tot het uurwerk kunnen krijgen. Een ander belangrijk onderdeel van de waterdichte constructie is de Twinlock-opwindkroon, die voorzien is van een dubbel waterdicht systeem en stevig tegen de kast wordt vastgeschroefd.

Afhankelijk van zijn grootte is de Oyster Perpetual uitgerust met kaliber 2232 (modellen van 28, 31 en 34 mm) of kaliber 3230 (modellen van 36 en 41 mm). Deze automatische mechanische uurwerken zijn volledig ontwikkeld en geproduceerd door Rolex. Ze bieden voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van precisie, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges heeft de Oyster Perpetual de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel dat wordt geleverd bij elk Rolex-horloge symboliseert de status van een Superlative Chronometer, en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven