Yacht‑Master

Rolex Yacht‑Master
Maritiem karakter

De Yacht‑Master, die in 1992 werd gelanceerd, was speciaal ontworpen voor navigators en schippers. Dit polshorloge uit de professionele categorie combineert op meesterlijke wijze functionaliteit met nautische stijl en voelt zich net zo goed thuis op het land als op het water.

play-default Video afspelen

De Oyster Perpetual Yacht‑Master symboliseert de bevoorrechte banden tussen Rolex en de zeilwereld, die teruggaan tot de jaren 50. Het horloge is speciaal ontworpen voor zeilers. De Yacht-Master is een technisch, elegant en sportief horloge dat bovenal een bruikbaar en betrouwbaar nautisch instrument is.

Een direct herkenbare bezel

De Yacht‑Master is gemakkelijk te herkennen aan zijn bidirectioneel draaibare bezel met 60-minutenverdeling die volledig is gemaakt van edelmetaal (Everose-goud of platina) of voorzien is van een zwarte Cerachrom-ring van hightechkeramiek. De verhoogde gepolijste graadverdelingen en cijfers steken duidelijk af tegen de matte achtergrond. De karakteristieke en functionele bezel (die het voor de drager bijvoorbeeld mogelijk maakt de vaartijd tussen twee boeien te meten) speelt een belangrijke rol in het creëren van de unieke visuele identiteit van het horloge.

Exclusieve materialen

De robuuste, nauwkeurige en perfect waterdichte Yacht‑Master is een van de weinige professionele Rolex-horloges die beschikbaar zijn in verschillende diameters (37, 40 en 42 mm).

De Yacht‑Master 37 en Yacht‑Master 40 zijn beschikbaar in een Rolesium-versie (een combinatie van Oystersteel en platina, exclusief voor de Yacht‑Master) en een Everose Rolesor-versie (bestaande uit Oystersteel en Everose-goud) met een bezel van edelmetaal en uitgevoerd met een Oyster-band. Beide modellen worden ook aangeboden in 18 kt Everose-goud met een Cerachrom-bezelring van zwarte keramiek en een Oysterflex-band.

De Yacht-Master 42 is beschikbaar in 18 kt geel- of witgoud met een Oysterflex-band en in RLX titanium (een buitengewoon lichtgewicht legering met uitstekende corrosiebestendige eigenschappen en een grote mechanische sterkte) met een Oyster-band. Deze versie, die werd onthuld in 2023, heeft een technisch gesatineerde afwerking, die opvalt door zijn zichtbare korrelstructuur.

Perpetual kaliber 2236 en 3235

De Yacht‑Master-modellen zijn voorzien van kaliber 2236 (Yacht‑Master 37) of kaliber 3235 (Yacht‑Master 40 en Yacht-Master 42), automatische mechanische uurwerken die volledig door Rolex zijn ontwikkeld en geproduceerd. Ze bieden voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van precisie, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Beide uurwerken hebben een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle andere Rolex-horloges heeft de Yacht‑Master de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel symboliseert de status van een Superlative Chronometer en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Ontdek meer

crown-gold
Terug naar boven