Brusi

Brusi

Italiaans familiebedrijf

BRUSI is een Italiaans juweliershuis dat dateert uit het begin van de jaren 1920, toen de eerste winkel en nabijgelegen werkplaats werd gestart in Milaan, onze stad.

De winkel en het atelier zouden op natuurlijke wijze uitgroeien tot een grotere realiteit en langzaam
uitgroeien tot wat we nu, na 3 generaties, zijn: een familiebedrijf dat diep geworteld is in de “Milanese” juwelierswereld.

Wat we doen en graag doen zijn de sieraden waar we van houden en die we zelf zouden dragen. In goud, diamanten, saffieren, robijnen, smaragden en alle ongelooflijke edelstenen die we kunnen vinden. We houden van kleuren en we houden van de onverwachte schoonheid van imperfectie, het thema achter al onze creaties.

Sieraden moeten altijd verrassend zijn, spanning geven en ons knuffelen als een kostbaar geschenk en dat is wat we elke dag proberen na te streven.

Collecties

Ontdek

Cannella

Cannella belichaamt de perfectie van hoogwaardige sieraden, waarbij elk stuk – van ringen tot oorbellen en kettingen – het verhaal vertelt van tijdloos vakmanschap. Deze exclusieve serie wordt gekenmerkt door de combinatie van briljant- en roosgeslepen diamanten of “rozet” zoals we in het Italiaans zeggen. Het lijkt alsof de stenen elkaar aantrekken en zich in een delicaat evenwicht schikken, waardoor een uiteindelijk effect van aangename harmonie ontstaat.
Het kenmerkende ontwerp van Cannella is geïnspireerd op de onverwachte harmonie van de natuur, waardoor elk juweel een viering van natuurlijke schoonheid is, verder verrijkt door het onmiskenbare meesterschap van de ambachtslieden die het gemaakt hebben.
Kiezen voor een Cannella juweel betekent een juweel dragen van eeuwige elegantie, een schat die de essentie van harmonie bevat, getransformeerd in een object van zeldzame schoonheid om te dragen.

Ontdek

Misty

Saffieren, robijnen, smaragden en morganieten worden gecombineerd met diamanten om leven te geven aan heldere en kleurrijke pavé. De Misty-ringen zijn grote cocktailringen, ideaal om te dragen aan de middelvinger. Ze zullen perfect passen bij een gedurfde vrouw, zelfverzekerd en op zoek naar iets bijzonders, dat niet overal te vinden is. Het is geen sieraad dat onopgemerkt zal blijven!

Laat je inspireren door de Big Misty-collectie. Deze opvallende stukken stralen een tijdloze elegantie uit en voegen een vleugje kleur en glamour toe aan elke outfit. Of je nu op zoek bent naar een statement-stuk voor een speciale gelegenheid of gewoon je dagelijkse look wilt opfleuren, de Big Misty-collectie heeft voor elk wat wils. Ontdek de betovering van deze prachtige collectie en laat jezelf stralen met een stuk dat net zo uniek is als jij bent.

Ontdek

Yuki

De Yuki-collectie van Brusi belichaamt de essentie van eenvoud en stijlvolle verfijning. Elk stuk straalt een tijdloze elegantie uit en voegt een vleugje kleur toe aan elke look.

Deze prachtige collectie is verkrijgbaar in een selectie van kostbare edelstenen, waaronder robijnen, blauwe saffieren en tzavorites. Daarnaast is elk stuk ook beschikbaar met witte of bruine diamanten, voor een meer klassieke uitstraling.

Met zijn eenvoudige en toch verfijnde ontwerpen is de Yuki-collectie perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar tijdloze juwelen die elke outfit complimenteren. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon je dagelijkse look wilt verbeteren, de Yuki-collectie biedt een scala aan prachtige opties die moeiteloos elegantie toevoegen aan elke gelegenheid. Laat je betoveren door de eenvoud en schoonheid van de Yuki-collectie en voeg een vleugje luxe toe aan je sieradencollectie.

Ontdek

Spring

De Lente-collectie wordt gekenmerkt door organische vormen, waarbij de afwezigheid van symmetrie een belangrijke rol speelt. De stelen van de ringen vertonen unieke onregelmatigheden, de stenen zijn gerangschikt zonder conventionele patronen te volgen, en de oppervlakken variëren, met zowel convexe als concave vormen. Hoewel de beschrijving misschien een idee van het bizarre suggereert, lijkt de Lente-collectie aan de andere kant direct vertrouwd en natuurlijk, volledig in lijn met de filosofie van Brusi die de natuur als zijn muze en inspiratiebron beschouwt.

Deze collectie brengt een eerbetoon aan de spontaniteit en imperfecte schoonheid van de natuurlijke wereld, met stukken die de essentie van de lente vastleggen met hun vitaliteit en dynamiek. De lente nodigt uit tot een viering van de natuur door middel van sieraden, waarbij creaties worden gepresenteerd die, ondanks de schijnbare willekeurigheid van hun vormen, uiterst doordacht en gedetailleerd zijn, in staat om oprechte emoties op te roepen bij degenen die ze dragen.

Ontdek

Indjolino

De Indjo en Indjolino sieradencollectie staat als een van de meest iconische symbolen van Brusi. Deze lijn bestaat voornamelijk uit ringen met een krachtig ontwerp en brede, omarmende stelen, bekroond met een platte kop verrijkt met een profiel van diamanten die doordacht zijn gespreid. Deze opstelling geeft de stukken een bijna archaïsche en primitieve charme, waardoor ze een sterke identiteit krijgen.

Een van de meest fascinerende en originele kenmerken van de collectie is het gebruik van mat en natuurlijk goud – niet gepolijst noch gerhodineerd – in combinatie met korundums in delicate pasteltinten en onregelmatige faceting. Deze details tillen het eenvoudige en essentiële ontwerp op tot een ware synthese van elegantie en stijl, waarbij Brusi’s meesterschap wordt aangetoond in het creëren van sieraden die zowel innovatief zijn als diepgeworteld in een tijdloze esthetiek.

De Indjolino-variant werd bedacht om het assortiment te vervolledigen en biedt een optie met meer ingetogen en delicate volumes. Deze toevoeging heeft tot doel te voldoen aan de vraag naar meer discrete en minimalistische stukken, met behoud van de hoge standaard van ontwerp en kwaliteit die het merk kenmerkt. Met Indjolino verrijkt Brusi zijn collectie met een element dat verfijning en delicatesse van vormen combineert, waardoor het toegankelijk wordt voor degenen die de voorkeur geven aan een subtielere en minder imposante stijl.

Ontdek

Nerone

De Nerone haute joaillerie-collectie roept verre tijdperken op en herinnert aan de pracht van rijken, machtige mannen en vrouwen van groot karakter. Om deze reden richt de Nerone-collectie zich bijna uitsluitend op unieke oorbellen, gekenmerkt door royale afmetingen en gedurfde vormen.

Elk stuk is een eerbetoon aan majesteit en kracht, ontworpen voor degenen die hun autoriteit en uniciteit willen uitdrukken door middel van sieraden die niet onopgemerkt blijven. Deze oorbellen zijn bestemd om symbolen te worden van een luxe die de tijd overstijgt, voor degenen die een passie voor geschiedenis met zich meedragen en de durf van persoonlijke expressie. De Nerone-collectie is een uitnodiging om de grootsheid van vervlogen tijden te dragen, herzien door middel van eigentijds ontwerp van haute joaillerie. Kenmerkend voor de Nerone-oorbellen zijn de gravures op de edelstenen, als borduursels op oude zijden kledingstukken.

Ontdek

Bora Bora

De Bora Bora oorbelcollectie haalt inspiratie uit de ongerepte natuur en levendigheid van het gelijknamige eiland, bekend om zijn adembenemende landschappen die overgaan van diepe tinten van de oceaan naar de levendige kleuren van tropische flora. Elk stuk in deze collectie is uniek en gerealiseerd met korundum, een kostbare steen waarvan de talloze kleuren en nuances de diversiteit en schoonheid van de bloemen op een tropisch en mysterieus eiland oproepen.

Deze oorbellen worden gezien als juwelen die de charme van een verre reis met zich meedragen, een tastbaar bewijs van avonturen in exotische oorden. De keuze voor korundum, met zijn oneindige variaties van kleur van hemelsblauw tot vuurrood, vertegenwoordigt niet alleen de chromatische rijkdom maar ook de uniciteit van elke reiservaring, waar geen moment identiek is aan een ander.

De Bora Bora-collectie is een uitnodiging om de magie van verre oorden te dragen, een viering van natuurlijke schoonheid die geografische grenzen overstijgt. Elke oorbel, met zijn vormen en kleuren, vertelt een ander verhaal, een onvergetelijke herinnering aan betoverende landschappen en omhullende sferen, en biedt niet alleen een onderscheidende en verfijnde stijl aan degenen die ze dragen, maar ook een stukje van de wereld om altijd met zich mee te dragen.

Ontdek

Lumia

De Lumia-collectie omvat majestueuze ringen van royale afmetingen, gekenmerkt door een regelmatig ontwerp. Deze ringen zijn versierd met transparante natuurstenen, verrijkt met een profiel van briljantgeslepen diamanten. De stenen, gefacetteerd of in een cabochon-slijpvorm, trekken de aandacht met hun unieke schoonheid.

De naam Lumia is afgeleid van de intieme verbinding die de stukken in deze collectie creëren tussen hun stenen en het licht dat er doorheen valt, waardoor hun helderheid en schittering worden versterkt. Kristallijn rutielkwarts, zonnesteenkwarts en opalen met levendige kleuren zijn de protagonisten van deze collectie, die niet alleen de figuur maar ook de geest van degenen die ze dragen, verlichten.

Elke ring in de Lumia-collectie is meer dan alleen een sieraad: het is een symbool van elegantie en verfijning, een tastbare manifestatie van de schoonheid en helderheid die in ons huist. Met zijn levendige kleuren en betoverende helderheid transformeert Lumia elk moment in een ervaring van pure verwondering en charme.

Ontdek

Shapes

De Shapes haute joaillerie-collectie wordt gekenmerkt door haar unieke filosofie van het organisch gebruiken van composities van edelstenen, voornamelijk saffieren, met onregelmatige vormen en verschillende tinten kleuren. De collectie omvat ringen, oorbellen en kettingen, waarvan elk een uniek kunstwerk is.

Saffieren worden prachtig versterkt door de combinatie met briljantgeslepen diamanten. Het contrast tussen de onregelmatigheid van de saffiercomposities en de regelmaat van de diamanten geeft de sieraden een aura van eindeloze nieuwigheid. Zoals een bloem, zoals elk mens, is geen enkel model hetzelfde als een ander; elk vertelt een uniek verhaal.

Het kiezen van een Shapes-model betekent het erkennen en vieren van de individualiteit door middel van een uniek en origineel sieraad. Elk stuk in de collectie belichaamt de essentie van de drager, en biedt een tijdloze ervaring van luxe en schoonheid.

Ontdek

Bouquet Mirage

De Bouquet Mirage ring is het idee van een boeket bloemen dat wordt vertaald naar een compositie van diamanten. Elke diamant is individueel gezet en lijkt bijna te zweven, fysiek gescheiden van de aangrenzende diamant. Ondanks dat ze allemaal verschillend zijn, harmoniseren ze perfect om een oppervlak met dubbele kromming en een regelmatig profiel te creëren.

De verscheidenheid en verschillen van elk individueel onderdeel dragen bij aan een coherent en geometrisch regelmatig resultaat. Deze collectie belichaamt de elegantie en schoonheid van de natuur, herinterpreteerd door het artistieke oog en vakmanschap van juweliers. De Bouquet Mirage ring vangt de essentie van een boeket bloemen in een tijdloze en verfijnde vorm, en biedt een adembenemende ervaring van luxe en schoonheid.

Ontdek

Polkina Dune

De Polky en Polkina-collectie is bedacht om de cabochonslijpvorm van de centrale steen te vieren. Om dit concept het best tot uiting te brengen, spiegelt zelfs de structuur van de ringen en oorbellen de afgeronde vormen van de centrale steen, waardoor sieraden met speelse volumes ontstaan.

De steen die dit type slijpvorm het best belichaamt, is toermalijn, met zijn brede scala aan kleuren, variërend van blauw tot geel, via groen en rood. Voor deze collectie is het aanbod breed en gevarieerd, variërend van ringen met eenvoudige volumes tot ringen met een stevigere structuur.

De combinatie van de cabochonslijpvorm van de centrale steen met de afgeronde vormen van de ringen en oorbellen zorgt voor sieraden die opvallen door hun originaliteit en levendigheid. De Polky en Polkina-collectie biedt een compleet scala aan opties, waardoor elke individu het perfecte stuk kan vinden om hun unieke en onderscheidende stijl tot uiting te brengen.

Ontdek

Big Kate

“Big Kate” belichaamt de tijdloze elegantie van sieraden met een gedurfde moderne toets. Perfect voor degenen die willen opvallen met stijl. De collectie viert de schoonheid van diamanten met een klassiek en verfijnd ontwerp. Elk stuk heeft een natuurlijke middensteen, omringd door een fysiek gescheiden diamanten pavé. Dit unieke detail voegt een vleugje originaliteit toe aan de collectie en creëert een fascinerend contrast tussen traditie en innovatie. Draag de sieraden uit de “Big Kate” collectie om een discreet vleugje glamour toe te voegen aan elke gelegenheid. Of je nu een formeel evenement bijwoont of gewoon een vleugje luxe in je dagelijks leven wenst, “Big Kate” biedt stukken die bestemd zijn om iconisch te worden in je garderobe.

Ontdek

Gold

De Gouden ringencollectie haalt inspiratie uit de rotsen die te vinden zijn op de zeebodem waar koralen gedijen. Elke ring in de collectie vertegenwoordigt de rots die de koralen herbergt, gekenmerkt door een royale, asymmetrische en gladde oppervlakte. Deze oppervlakte wordt het podium waarop diamanten zich ontvouwen, die lijken op de organisch ontwikkelende koralen. De diamanten in de Gouden collectie combineren in een organisch patroon, verdikkend en afwijkend van elkaar, waarmee ze de variëteit en onregelmatigheid van mariene koralen nabootsen. De slijpvormen van de diamanten variëren, evenals hun tinten, waardoor een diepte en levendigheid ontstaat die de complexiteit en schoonheid van koralen oproepen. Elke ring in de Gouden collectie is een uniek kunstwerk, waarin de essentie van de zee en haar schatten wordt vastgelegd. Met zijn samensmelting van organische vormen en kostbare materialen belichaamt deze collectie de elegantie en verwondering van de onderwaterwereld, en biedt sieraden die even onderscheidend als fascinerend zijn.

Ontdek

Missy 

Gratie en lichtheid zijn de belangrijkste kenmerken van de Missy-collectie, ontworpen voor jonge vrouwen die verlangen naar sieraden die hun frisheid weerspiegelen. Missy is een intrigerende lijn – super eigentijds – met een verfijnd ontwerp en transparante stenen die dauwdruppels, rozenblaadjes of geurige knoppen oproepen. We hebben de lijn gepresenteerd met tinten toermalijn of met de meer klassieke kleuren van saffier, robijn en smaragd.

Ontdek

Brightfall

De Brightfall sieradencollectie wordt beschouwd als een van de meest iconische, abstracte, evocatieve en verrassende collecties van Brusi. Diamanten, in hun eenvoud, creëren structuren voor ringen, oorbellen en armbanden die onregelmatig zijn. De profielen zijn discontinu en gekarteld, maar eenmaal gedragen voelt het sieraad zacht aan door de schikking van diamanten die in kleine groepen zijn gezet. De ringen nestelen zich tegen de vinger aan, omarmen deze en voelen comfortabel aan tussen de vingers. Armbanden bieden hetzelfde comfort door de pols te omringen, terwijl hangers perfect passen bij elke borst. Oorbellen worden gepresenteerd in steeds langere en helderdere maten. Echter, zelfs in de meest extreme en dramatische maten voelen ze nooit stijf aan vanwege hun articulatie op vele punten.

Ontdek

Lonely Saffron

Als “Lonely Saffron” bedoeld is als de specerij die alleen al pit en levendigheid aan elk gerecht kan toevoegen, zo wordt ook de ziel van deze collectie altijd gevat in de centrale edelsteen, die daar alleen staat als het pittige element. De “Lonely Saffron” ringen zijn namelijk versierd met grote stenen verlicht door een dunne contour van diamanten. De vormen zijn gedurfd maar essentieel, en de kleuren gewoonweg verbluffend. Veel van deze stukken zijn uniek juist vanwege de onvergelijkbare edelstenen die zijn geselecteerd, die ons telkens onverwachte en magische tinten schenken. Onweerstaanbare juwelen voor kleurenfanaten.

Ontdek

Mai Tai

De sieradencollectie, Mai Tai, is een eerbetoon aan de unieke schoonheid en variëteit van de natuur, met een vleugje exotische charme. Mai Tai-sieraden zijn onderscheidend, omdat elk stuk ruwe of organische diamanten bevat, zonder helderheid en transparantie. Deze diamanten, met hun ruwe en authentieke schoonheid, voegen een aura van mysterie en fascinatie toe aan elk stuk in de collectie. Elk stuk in de collectie, of het nu een ring, een paar oorbellen of een hanger is, is uniek. Elk stuk is speciaal vervaardigd om de vorm en afmetingen van de centrale diamant te passen, in overeenstemming met de filosofie van uniciteit. Dit geeft de Mai Tai-collectie een karakteristiek karakter en een onvergelijkbare charme. Het contrast tussen de imperfecte schoonheid van de centrale steen en de schittering van de ronde diamanten creëert een verrassend en boeiend effect. Het is juist dit contrast dat de Mai Tai-collectie zo origineel maakt, perfect voor degenen die authentieke schoonheid waarderen en uniciteit zoeken in de sieraden die ze dragen.

Ontdek

Melee

De Melee-collectie bestaat uitsluitend uit ringen van verschillende maten, ontworpen om te worden gecombineerd en gematcht in steeds veranderende en boeiende composities. De lijn wordt gekenmerkt door zachte en afgeronde vormen, vrij van scherpe randen en ruwheid, en door pastelkleuren met delicate ondertonen. Dit zijn ringen die de lente en zachte verstrengelingen oproepen, geschikt voor elk moment van de dag. De tinten van maansteen kenmerken ze in het bijzonder, met een breed scala aan beige, bruin, roze, oranje en wit, die doen denken aan een vers geplukt boeket wilde bloemen.

Meer info over Brusi?

Wil je meer informatie bekijken over de collecties, de waarden en de normen van Brusi? Bezoek dan hun website even via onderstaande link.

Bezoek ons in een van onze winkels
wij helpen u graag verder

NYS EXCLUSIVE

Lange Steenstraat 20
8500 Kortrijk

NYS Boutique

Korte Steenstraat 7/9
8500 Kortrijk