Onze geschiedenis

1946
Het huis van het uurwerk

Met “ Het huis van het uurwerk” gaf Albert Nys in 1946 de richting aan voor een stijlvolle familietraditie.  Hij opende zijn eerste winkeltje waar hij horloges herstelde. Door de herstellingen uit te voeren voor collega's kwam hij in de mogelijkheid om nieuwe horloges aan te kopen die zijn vrouw Jenny verkocht. Na een paar jaar konden ze van hun ouderlijk huis verhuizen naar de Leiestraat. Hier begon hij vlak na de Tweede Wereldoorlog als uurwerkhersteller en verkoper van kleine juwelen.

1978
Van vader op zoon

Marc, de oudste van drie zonen, nam in 1978 samen met zijn vrouw Charlotte de zaak over. Al snel werd het atelier en de winkel uitgebouwd tot een bedrijf met een uitstekende reputatie ,bekend als belangrijk verkoop – en servicepunt voor juwelen en horloges in Kortrijk.

1988 & 1998
Uitbreiding

In 1988 huurden ze een tweede winkel op de hoek van de Leiestraat en de Dolfijnkaai, zodat het gamma kon worden opgesplitst in 'instap en 'standing' modellen.

In 1998 opende men een derde winkel in Huize Ghellinck gelegen in de Lange Steenstraat. Dit pand is een gerestaureerde patriciërswoning met de uitstraling die bij het topsegment past. In de Lange Steenstraat bieden we vooral exclusieve producten aan: juwelen en uurwerken van topmerken als Rolex, Breitling, Cartier, Omega en Chopard.

2010
Jeugdig & trendy

Juweliers Nys is al jaren een gevestigde waarde in de Groeningestad. Met de introductie van K shoppingcenter besloten ze om een nieuwe winkel te starten. In maart 2010 opende men hun vierde winkel in K shoppingcenter. Het trendy en jeugdige concept van deze winkel bleek een schot in de roos te zijn.

2011

In 2011 namen zoon Kristof en dochter Sylvie de teugels in handen. Onder leiding van de derde generatie worden er steeds meer prestigieuze en toonaangevende merken en collecties aangetrokken.

Na 27 jaar liep het huurcontract van de winkel op de hoek in de Leiesteraat ten einde, van dan af aan is de familie Nys op zoek gegaan naar een nieuw pand waar zowel de winkel als de ateliers van goudsmid en uurwerkmakers kunnen ondergebracht worden. Na de nodige renovatiewerken kan je sinds Juli 2017 terecht in de Korte Steenstraat 7/9.